Stretla som kamarátku z vysokej školy. Videli sme sa po dlhom čase, tak sme sa úprimne vyobjímali a prehodili pár slov. Popri tom sa posťažovala, ako ju opätovne „seklo v krížoch“ a že teda už má toho po krk, čo sa jej tie problémy stále vracajú. Na moje konštatovanie, že problémy s krčnou chrbticou tomu asi tiež  nepomáhajú, len vyvalila oči…“Ako to vieš? Krk už pomaly nemožem otočiť bez bolesti!“

Už som mala na jazyku, že dievča pozri sa na seba. Strhaná, vyčerpaná, na chrbáte celý batoh práce a starostí a doslova všetkého „po krk“.  Lenže nepovedala som… Moja priateľka už dlhé roky funguje na vysokej pozícii v ekonomickom sektore a pri našom poslednom rozhovore si len povzdychla, ako jej sestre zašibalo a žije ezoterickým životom a vo všetkom vidí zásah vesmíru. „Skrátka jej preplo a odišla zo skvelej práce a teraz sa jej všetci smejú, pretože začala chovať včely a dorábať med. A tie jej reči… Proste jej preplo“… Priateľka len prevrátila vtedy oči a zaťukala si na čelo..

Vedela som presne, čo by sa stalo… vypočula by si môj názor a zaradila by ma rovnako. Bola to taká šikovná baba…až kým jej nepreplo…

Ja sa ale vôbec nehádam…niečo mi preplo. No nie v kontexte toho, že sa živím vzduchom a hľadám odpovede v kávových usadeninách. Prepla som vo svojom pohľade na život a hlavne v pohľade na psychosomatiku tela.

Ako jedinečné ľudské bytosti máme inštinkty prežitia. Tým myslím to, že v našom tele prebiehajú procesy aj bez nášho vedomia. Nemusíme myslieť na to, aby sme dýchali, alebo trávili potravu. Naše podvedomie riadi naše telo nielen v zmysle procesov bežného prežívania, ale aj v procesoch ochrany samého seba. A preto, keď si naložíte priveľa práce, alebo Vás „dusí“ hnev na arogantného kolegu, či dostanete „ žihľavku“ z nepríjemného človeka v okolí…nie je to nič iné iba hlas Vašeho podvedomia. Skrátka sa necíti komfortne, a nedokáže použiť inú reč ako reč telesnej zmeny. Tým, že spôsobí zdravotný problém, vyjadruje tak svoju nepohodu.

O tom čo všetko si vie telo takto povedať si povieme niekedy nabudúce. Dnes Vám dám iba jedinú otázku… Ako komunikuje Vaše telo s Vami? A čím?

Intoleranciou? Alergiou? Bolesťou?

A kto vie? Možno mi len naozaj „preplo“ J