Drahý čitateľ, vítam Ťa na mojich stránkach, ktoré som sa rozhodla venovať hlavnej téme – toxickým vzťahom. Keďže si sa tu ocitol, pravdepodobne Ti život priniesol do cesty toxického človeka, ktorý Ťa zanechal v absolútnej horkosti, hneve či zlosti. A možno Ti zlomil srdce a oklamal Ťa…neviem. Možností, ako nám dokážu ublížiť, sú snáď nekonečné…

K tejto téme ma priviedol vlastný príbeh. Roky som vedela, že niečo nie je v mojom živote tak, ako by malo byť. Nikdy som sa necítila istá vo svojich názoroch a vždy som sa nechala presvedčiť a doslova “zvalcovať” niekym iným, kto ani nemusel byť múdrejší, ale jednoznačne presvedčivejší. Aký to malo dopad na moje vzťahy asi nemusím rozoberať…

Trvalo skutočne dlho, kým sa mi podarilo nájsť niekoho, kto mi pomohol začať sa na vlastný život pozerať iným pohľadom a konečne mi vysvetlil pojem zodpovednosti za samého seba. Pochopila som, že to nie je fráza, ale konečný bod, kedy som sa konečne dokázala rozlúčiť s pozíciou nezrelého človeka, ktorý dúfa, že mu niekto bude celý život dávať správne návody, ako má žiť. Ako som sa ponárala hlbšie do procesu a problematiky, ktorú mimochodom študujem a skúmam od roku 2015, začali sa mi k tejto téme vynárať ďalšie a ďalšie súvislosti a veci, ktoré nemôžeme pri tejto oblasti vynechať. Sú to témy detstva, výchovy, návykov, predsvedčení, partnerských vzťahov, sebavedomia, autenticity a mnohé iné.

Z jednej oblasti toxických vzťahov tak vznikla obrovská masa prepojených informácii, ktorým je potrebné rozumieť, aby ste tomu mohli porozumieť na hlbšej úrovni a hlavne, aby ste boli pripravený na čokoľvek, čo táto téma prinesie. Stále som však presvedčená, že to, že som viacero takýchto toxických vzťahov prežila a pochopila, mi dáva najväčšiu pridanú hodnotu, keď sa prihováram človeku, ktorý sa v takejto toxickej sieti ocitol.

Pre mňa ako veľmi racionálneho človeka je dôležité, mať dobré základy a veciam rozumieť. Som vďačná tomu, že som sa venovala humanitným vedám, kde som získala dobré základy, na ktoré som neskôr nabalila množstvo seminárov, vzdelávacích aktivít a za veľmi dôležitú časť vzdelania považujem aj výcvk v psychoanalytickej psychoterapii, ktorý považujem za jednu z najnáročnejších skúseností v oblasti vzdelávania. Ale aj jednoznačne za jednu z najtransformačnejších. Nepíšem to preto, aby som Vás tu zahlcovala svojimi zážitkami, ale chcem, aby ste vedeli, že ste v rukách človeka, ktorý sa neustále vzdeláva a pracuje na sebe, aby Vám mohol pomáhať tým najkvalitnejším spôsobom akým dokáže.

Vždy hovorím svojim klientom, že sa snažím čo najviac pochopiť ich bolesť a trápenie a pritom zostať ľudská a nápomocná, tak aby som im pomohla posunúť sa vpred v ich živote. Pretože všetko je v nejakom pohybe – to je život. Čo sa nehýbe, umiera. Preto Vás povzbudzujem v tom, aby ste hľadali spôsoby, ako sa pohnúť ďalej a začať lepšie a kvalitnejšie žiť. Pretože tak ako prejdú pekné chvíle, prejdú aj tie zlé. Tak ak bude najhoršie, možno Vás trošku povzbudí veta: “ Aj to prejde…”

Vyberte sa spolu so mnou na cestu zdravého, spokojného žitia. Na cestu zdravých a naplnených vzťahov. Nebude to ľahké. Ale stojí to za to. Viem o čom hovorím.

S láskou Váš Dobrý Kouč